Home » Koronavirus COVID-19 » Sveta Corona, zaštitnica pandemija

Sveta Corona, zaštitnica pandemija

U Anzùu, sjevernoj Italiji, uporištu koronavirusa u Europi, nalazi se bazilika u kojoj se čuvaju mošti svetog Viktora i svete Corone od 9. stoljeća.

Sveta Corona imala je samo petnaest godina kad je zavjetovala svoju kršćansku vjeru tijekom progona rimskog cara Marka Aurelija oko 165.

Corona je uhićena i vezana nogama za vrhove dviju palmi, savijenih u zemlju. Kad su dlanovi bili popušteni, rastrgana je. Prema rimskoj martirologiji, to se dogodilo u Siriji.

Dvije istrage 1943. i 1981. dokazale su da relikvije doista pripadaju muškarcu i ženi. Pronađena je pelud cedra koji potvrđuje izvorni ukop u Siriji, a potom i na Cipru.

Sveta Corona je osobito cijenjena u Austriji i Bavarskoj kao zaštitnica lovaca na blago i protiv epidemija. Njezin blagdan je 14. svibnja.

U Anzùu, sjevernoj Italiji, uporištu koronavirusa u Europi, nalazi se bazilika u kojoj se čuvaju mošti svetog Viktora i svete Corone od 9. stoljeća. Sveta Corona imala je samo petnaest godina kad je zavjetovala svoju kršćansku vjeru tijekom progona rimskog cara Marka Aurelija oko 165. Corona je uhićena i vezana nogama za vrhove dviju palmi, savijenih u zemlju. Kad su dlanovi bili popušteni, rastrgana je. Prema rimskoj martirologiji, to se dogodilo u Siriji. Dvije istrage 1943. i 1981. dokazale su da relikvije doista pripadaju muškarcu i ženi. Pronađena je pelud cedra koji potvrđuje izvorni ukop u Siriji, a potom i…

Review Overview

0%

User Rating: Be the first one !
x

Check Also

60.000 ubrizganih sa kineskim COVID-19 vakcinama bez štetnih efekata

Do sada je gotovo 60.000 ljudi ubrizgano s kineskim cjepivima ...

Švedski plan kako spriječiti drugi val covid-19

Ovih dan terase ispred barova i restorana u Stockholmu su ...

CLOSE
CLOSE