Home » Biznis » U Sloveniji od ponedjeljka preko 10.000 radnika se vraća na posao.
businessman holding signboard show back to work

U Sloveniji od ponedjeljka preko 10.000 radnika se vraća na posao.

U Sloveniji će od ponedeljaka ponovo početi da rade prodavnice, uključujući i prodavnice automobila i bicikala, hemijskog čišćenja.

Sa radom će krenuti i mehaničarske i zanatske radnje, kao i radionice.

Od ponedeljka će ponovo biti otvorene i prodavnice građevinskog materijala, tehničke robe i nameštaja.

Na sastanku u četvrtak, vlada je takođe odlučila da u okviru mera za smanjenje restrikcija od 4. maja počnu da rade frizerski i kozmetički saloni.

Agnecija navodi da će od 8.00 do 9.30 sve te prodavnice biti otvorene samo za pripadnike ranjivih grupa – hendikepirane osobe, trudnice i ljude iznad 65 godina.

Vlada je takođe odobrila rad servisa za popravku tehničke robe, automobila, krovova i fasada i za baštenske poslove odnosno sve one koji ne zahtevaju blizak kontakt s mušterijama.

Od većih kompanija, rad će ponovo pokrenuti Gorenje Hisense, proizvođač kućnih aparata, i Adria Mobil, proizvođač kamp-prikolica i kuća za odmor.

Od ponedeljka biće dozvoljene i sportske i rekreativne aktivnosti uz poštovanje sigurnog odstojanja.

Prema vladinim podacima, broj novih slučajeva zaraze koronavirusom pada, pa je od 554 testirana u nedelju samo sedam bilo pozitivno.

Ukupno zaraženih je 1.212, umrlih 55 i izlečena 152.

Vlada je naložila da sve prodavnice moraju da poštuju sigunosne mere, uključujući nošenje maski, dezinfikovanje ruku, čišćenje vazduha i odstpojanje od dva metra između mušterija.

U Sloveniji će od ponedeljaka ponovo početi da rade prodavnice, uključujući i prodavnice automobila i bicikala, hemijskog čišćenja. Sa radom će krenuti i mehaničarske i zanatske radnje, kao i radionice. Od ponedeljka će ponovo biti otvorene i prodavnice građevinskog materijala, tehničke robe i nameštaja. Na sastanku u četvrtak, vlada je takođe odlučila da u okviru mera za smanjenje restrikcija od 4. maja počnu da rade frizerski i kozmetički saloni. Agnecija navodi da će od 8.00 do 9.30 sve te prodavnice biti otvorene samo za pripadnike ranjivih grupa - hendikepirane osobe, trudnice i ljude iznad 65 godina. Vlada je takođe odobrila…

Review Overview

0%

User Rating: Be the first one !

About AVIONER

x

Check Also

Srbija očigledno menja zakon kako bi vakcina protiv COVID-19 postala obavezna

U Srbiji će se ubuduće plaćati kazne za nepoštovanje mera ...

Ako su ponizni ljudi najbolji vođe, zašto padamo na karizmatične glorificirajuće narciste?

Istraživanje je jasno: kada za vođe odaberemo skromne, neugledne ljude, ...

CLOSE
CLOSE