Home » Politika » Hrvatima neće trebati viza za SAD od 2021

Hrvatima neće trebati viza za SAD od 2021

Hrvatska je napokon uspjela ostvariti i posljednju zadaću na svom putu prema ukidanju viza za putovanja u Sjedinjene Američke Države. Konačna prepreka za ukidanje viza bilo je izdavanje 2000 dodatnih viza ovog mjeseca. Izvori u hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova otkrili su da je taj kriterij sada zadovoljen pa će godišnja razina odbijenih zahtjeva biti manja od 3%. Udovoljavanje ovoj brojci bilo je komplicirano smanjenjem putovanja zbog pandemije. Stoga su, uz potpuno otkrivanje američkim kolegama, dijelovi hrvatske vlade pristupili organiziranju potrebnog broja prijava. Zatražili su pomoć hrvatske poslovne zajednice i članova unutar nje koji su bili sigurni da će podnijeti uspješne prijave.

Sljedeći petak, 2. listopada američki državni tajnik Mike Pompeo stiže u Hrvatsku. O konačnim detaljima ukidanja viza razgovarat će njegov prateći tim i premijer Andrej Plenković, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar obrane Mario Banožić, koji će se sastati s njim u Dubrovniku. Službena najava da Hrvatima ne treba viza za SAD od 2021. mogla bi uslijediti čim završi posjet američkog državnog tajnika, a sporazum o ukidanju viznog režima mogao bi biti potpisan već na proljeće. (https://www.hia.com.hr/)

Hrvatska je napokon uspjela ostvariti i posljednju zadaću na svom putu prema ukidanju viza za putovanja u Sjedinjene Američke Države. Konačna prepreka za ukidanje viza bilo je izdavanje 2000 dodatnih viza ovog mjeseca. Izvori u hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova otkrili su da je taj kriterij sada zadovoljen pa će godišnja razina odbijenih zahtjeva biti manja od 3%. Udovoljavanje ovoj brojci bilo je komplicirano smanjenjem putovanja zbog pandemije. Stoga su, uz potpuno otkrivanje američkim kolegama, dijelovi hrvatske vlade pristupili organiziranju potrebnog broja prijava. Zatražili su pomoć hrvatske poslovne zajednice i članova unutar nje koji su bili sigurni da će podnijeti uspješne…

Review Overview

0%

User Rating: Be the first one !

About AVIONER

x

Check Also

Gurmanski obilazak Jeruzalema, od zemlje do mora

Usprkos tome što se nalazi na mjestu dugo poznatom kao ...

Nikola Tesla, smrt za nacionaliste

Čuli ste sigurno za silne rasprave koje su se promptno ...

CLOSE
CLOSE