Home » Politika » ‘Glavni grad kriminala’ u Centralnoj Albaniji
Elbasan Glavni grad kriminala' u Centralnoj Albaniji
Elbasan Glavni grad kriminala' u Centralnoj Albaniji

‘Glavni grad kriminala’ u Centralnoj Albaniji

Na sastanku organizovanom 5. oktobra u Elbasanu, u centralnoj Albaniji, generalni tužilac Olsian Cela izdao je dramatično upozorenje da se grad transformirao u virtualno bojište kao rezultat ratova bandi.

“Zločin kontrolira grad i njegov ekonomski život”, rekla je Cela pozivajući na brže i intenzivnije istrage pranja novca i zahtijevajući zaplijenu imovine.

„Ovo se više ne može tolerirati; nijedna kriminalna grupa ne može biti jača od države ”, insistirala je Cela. Bilo je „apsolutno neophodno da se saradnja između policije i tužilaštva pojača“, nastavio je, obećavajući „uzoran odgovor“ od strane države.

Albanski glavni tužilac izazvao je pomutnju tvrdeći da je grad Elbasan u stisci kriminalnih bandi – ali mnogi mještani sumnjaju da će se išta poduzeti – i osjećaju se previše uplašenima da bi nešto progovorili.

Grad sa oko 80.000 stanovnika u centralnoj Albaniji zabilježio je dramatičan pad siromaštva tokom 1990-ih, nakon što je pad komunističkog režima rezultirao bankrotom gotovo sve teške industrije u zemlji, koja je osigurala većinu poslova u Elbasanu.

Na sastanku organizovanom 5. oktobra u Elbasanu, u centralnoj Albaniji, generalni tužilac Olsian Cela izdao je dramatično upozorenje da se grad transformirao u virtualno bojište kao rezultat ratova bandi. "Zločin kontrolira grad i njegov ekonomski život", rekla je Cela pozivajući na brže i intenzivnije istrage pranja novca i zahtijevajući zaplijenu imovine. „Ovo se više ne može tolerirati; nijedna kriminalna grupa ne može biti jača od države ”, insistirala je Cela. Bilo je „apsolutno neophodno da se saradnja između policije i tužilaštva pojača“, nastavio je, obećavajući „uzoran odgovor“ od strane države. Albanski glavni tužilac izazvao je pomutnju tvrdeći da je grad…

Review Overview

0%

User Rating: Be the first one !

About AVIONER

Leave a Reply

x

Check Also

Nikola Tesla, smrt za nacionaliste

Čuli ste sigurno za silne rasprave koje su se promptno ...

Srbija: 3.000 dinara novčana pomoć po osobi za vakcinisanje

Više od 500.000 vakcinisanih u Srbiji prijavilo se u prvih ...

CLOSE
CLOSE