Home » Koronavirus COVID-19 » Počelo je cijepljenje životinja protiv korone

Počelo je cijepljenje životinja protiv korone

Cijepljenje životinja protiv virusa korone započelo je u Rusiji, rekla je savjetnica ravnatelja Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Julia Melano.

Precizirala je da je cijepljenje kućnih ljubimaca započelo na nekoliko ruskih područja.

“Prve isporuke jedinog cjepiva protiv koronavirusa za životinje na svijetu, carnivoc-kov, koji su razvili ruski znanstvenici, poslane su u ruske gradove, kako bi se spriječilo širenje zaraze među životinjama”, rekao je Melano, prenosi Tass .

Karnivak-kov je jedino registrirano cjepivo protiv kovid-19 za životinje na svijetu.

Preparat su razvili Federalni centar za zdravlje životinja i Savezna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor, a registriran je 31. ožujka.

Klinička ispitivanja, koja su započela u listopadu prošle godine, provedena su na psima, mačkama, lisicama, vizonima i drugim životinjama.

Cijepljenje životinja protiv virusa korone započelo je u Rusiji, rekla je savjetnica ravnatelja Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Julia Melano. Precizirala je da je cijepljenje kućnih ljubimaca započelo na nekoliko ruskih područja. "Prve isporuke jedinog cjepiva protiv koronavirusa za životinje na svijetu, carnivoc-kov, koji su razvili ruski znanstvenici, poslane su u ruske gradove, kako bi se spriječilo širenje zaraze među životinjama", rekao je Melano, prenosi Tass . Karnivak-kov je jedino registrirano cjepivo protiv kovid-19 za životinje na svijetu. Preparat su razvili Federalni centar za zdravlje životinja i Savezna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor, a registriran je 31.…

Review Overview

0%

User Rating: Be the first one !

About AVIONER

Leave a Reply

x

Check Also

Zašto je porculan oduvijek najpoželjnija keramika

Porculan je nastao u Kini prije otprilike 2000 godina za ...

National Geographic snimio je epizodu o Hrvatskoj u svom hit serijalu

Ponovno smo se zaljubili u Hrvatsku kroz impresivne i do ...

CLOSE
CLOSE