Home » Koronavirus COVID-19 » Počelo je cijepljenje životinja protiv korone

Počelo je cijepljenje životinja protiv korone

Cijepljenje životinja protiv virusa korone započelo je u Rusiji, rekla je savjetnica ravnatelja Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Julia Melano.

Precizirala je da je cijepljenje kućnih ljubimaca započelo na nekoliko ruskih područja.

“Prve isporuke jedinog cjepiva protiv koronavirusa za životinje na svijetu, carnivoc-kov, koji su razvili ruski znanstvenici, poslane su u ruske gradove, kako bi se spriječilo širenje zaraze među životinjama”, rekao je Melano, prenosi Tass .

Karnivak-kov je jedino registrirano cjepivo protiv kovid-19 za životinje na svijetu.

Preparat su razvili Federalni centar za zdravlje životinja i Savezna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor, a registriran je 31. ožujka.

Klinička ispitivanja, koja su započela u listopadu prošle godine, provedena su na psima, mačkama, lisicama, vizonima i drugim životinjama.

Cijepljenje životinja protiv virusa korone započelo je u Rusiji, rekla je savjetnica ravnatelja Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Julia Melano. Precizirala je da je cijepljenje kućnih ljubimaca započelo na nekoliko ruskih područja. "Prve isporuke jedinog cjepiva protiv koronavirusa za životinje na svijetu, carnivoc-kov, koji su razvili ruski znanstvenici, poslane su u ruske gradove, kako bi se spriječilo širenje zaraze među životinjama", rekao je Melano, prenosi Tass . Karnivak-kov je jedino registrirano cjepivo protiv kovid-19 za životinje na svijetu. Preparat su razvili Federalni centar za zdravlje životinja i Savezna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor, a registriran je 31.…

Review Overview

0%

User Rating: Be the first one !

About AVIONER

x

Check Also

Nikola Tesla, smrt za nacionaliste

Čuli ste sigurno za silne rasprave koje su se promptno ...

Nogometni trener smjenjen nakon što je natjerao učenika da jede svinjetinu

Treneru srednjoškolskog nogometa u kantonu u državi Ohio i šestorici ...

CLOSE
CLOSE